Dacii și romanii

Cu surle și voie bună temerarii de la Scouts Cluj pleacă în inima Transilvaniei, în centrul Munților Apuseni, la poalele Munților Metaliferi, la Roșia Montana. În această seară magnifică cu un cer plin de stele, apar liderii costumați în daci și romani și încep povestea. Temerarii sunt impresionați de poveste dar au și ei o luptă: “lupta cu burta lor” . Sunt totuși de omenie, participă la deschiderea campului, iar apoi, ca niște luptători vajnici, se năpustesc asupra sandwiciurilor și a pateului. Cu burta plină se încheie prima seară.  

 

De bună dimineață, Laura are grijă de silueta temerarilor, scoțându-i la înviorare. Urmează întalnirea cu cercetașii din Roșia Montana, jocuri de cunoaștere, apoi drumul spre Galeriile Romane. Am învățat un pic de istorie și întrebările curioșilor temerari au fost satisfăcute de ghidul nostru. Din păcate nu am întalnit nicio Vâlvă în drumul nostru prin mină. 

Ca să ne dezmorțim, am avut un mic/mare hike unde am văzut aşa-numitele “tăuri”, cu rol de captare a apei de pe versanţi pentru a pune în mişcare şteampuri, instalaţii de separare a aurului și Piatra Corbului, o rocă interesantă ce era scăldată în razele aurii ale soarelui. Te făcea să crezi că ar avea aur în ea!.


Cu o foame de lupi, deși suntem temerari, am plecat spre cazare unde temerarii noștri și cei din Roșia Montana s-au întrecut în ale mâncării. Au gătit absolut fabulos.
Seara se încheie cu un foc de tabără, cântec și cârnat fript în botă. 


De cum se face dimineața ultimei zile de camp, cercetașii din Roșia Montana ne așteaptă la un fotbal, apoi alte jocuri. Vine prânzul, iar ca și legat de prânz, apare și microbuzul nostru care ne aduce spre casă. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *