Prințesa găsită DAC-ar fi…

…multe noi om povesti!

A fost odată ca niciodată, în marea cetate Colț, o minunată prințesă, pe nume Sofia, care trăia fericită alături de părinții ei, regele și regina, aducând bucurie și onoare întregului regat. Până aici, nimic neobișnuit… Totul a început, însă, cu răpirea subită a prințesei. Întreg regatul a fost cuprins de panică. Îngândurat, regele nu știa ce să mai facă… și-a amintit, totuși, de cavalerii săi destoinici, veniți atât din cetatea Scouts Cluj, cât și din Scout Nord, GATA ORICÂND pentru a sluji regatul cu loialitate și curaj, mai ales că se pregăteau de începerea unui nou an cercetășesc.

Prin urmare, s-au adunat cu toții, cu mic, cu mare, de la lupișori, la seniori,  dornici de a începe aventura căutării prințesei Sofia. Iar pentru că aveau nevoie de multă energie pe care să o folosească în  toate provocările care urmau, toți cavalerii s-au bucurat participând la antrenamentul regal, al cărui nume de cod este Poki. Apoi, a urmat împărțirea pe grupuri de cavaleri, care să înceapă căutarea indiciilor ce ar putea duce la găsirea prințesei, nu înainte de a primi oficial decretul regal în care a fost consemnată misiunea importantă la care participau, chiar sub pecetluirea regelui.

Astfel, căutarea a început.  Grupurile  de cavaleri, 15 la număr, au trebuit să cerceteze fiecare  încăpere a cetății, pentru că prințesa era de negăsit. Așa au ajuns să  cunoască  fierărița,  îngrijitorul grajdurilor,  domnișoarele din sala de bal,  bucătarii,  bibliotecarii regali și pe toți aceia care i-au îndrumat către găsirea indiciilor. Bineînțeles, căutarea nu a fost lipsită de peripeții, pentru că nimeni nu a dat indiciile până când cavalerii nu au demonstrat că sunt vrednici și capabili cu adevărat să cerceteze lipsa prințesei. În acest fel, au reușit să descopere cât de ușoară e pana din fierărie, placată cu aur, care a trebuit transportată dintr-un loc în altul fără a fi atinsă, să testeze salteaua Dormeo din dormitorul regal, să compună serenade pentru prințesă, ajutându-l pe îndrăgostitul din cabinetul regal și multe alte provocări, care, odată îndeplinite, au condus la constatarea faptului că prințesa lua lecții de dans cu un prinț ce pretindea a fi profesor, că în fiecare sâmbătă face baie cu miere și lapte, să arhitectul regal e singurul care cunoaște pasajele secrete și multe, multe alte indicii. Și totuși… prințesa nu era nicăieri.

 

Cavalerii aveau indiciile și o vagă ideea despre unde s-ar putea găsi aceasta. Așa au ajuns să pună cap la cap fiecare indiciu și să constate că Sofia nu a fost răpită, ci este plecată alături de Prințul Vladimir, la o plimbare. Regatul a putut răsufla liniștit. Și chiar când regele și regina aflau constatările cavalerilor, prințesa și prințul și-au făcut apariția, bucurându-se să găsească la curte atâția cavaleri vrednici. Iar dintre ei, au fost răsplătiți pentru munca depusă cei mai curajoși și iscusiți în căutarea și rezolvarea indiciilor. Bucuria din regat a fost atât de mare, încât nu a putut fi sărbătorită decât printr-un bal regal, la care au participat toți cavalerii, dansând și zâmbind din plin.

Așadar, căutarea prințesei din cetatea Colț a fost o primă aventură a cercetașilor din Cluj, care, sub armura de cavaleri, au demonstrat că sunt GATA ORICÂND pentru un nou an cercetășesc, în care să adune amintiri de neuitat, să își facă prieteni noi, să se bucure de fiecare clipă, lăsând în fiecare zi lumea un pic mai bună. Astfel, Deschiderea Anului Cercetășesc a fost cu adevărat o activitate de neuitat, la care am participat adunând multe povești și clipe minunate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *