Looney Wars – duo imbatabil

Am început anul cercetășesc 2013/2014 cu o provocare: o idee nouă de proiect, pe langă Festivalul Luminii. Și așa se face că,într-o călduroasă zi de septembrie, eXploratorii s-au adunat în Parcul Central și au început liste le cu obiective personale, școlare și cercetășești. Printre multele idei îndrăznețe (camp de lideri organizat de eXploratori, strângeri de fonduri pentru Jamboreea 23WSJ Japonia 2015), propunerea care a prins cel mai bine a fost parteneriatul cu un centru local din străinătate.

După ce o bună perioadă de timp, ideea a rămas ascunsă pe listele aruncate prin sediu (ba am chiar început să venim cu idei pentru strângerile de fonduri și programe pentru campul de lideri), grupul francez Scouts St. Jacques ne-a contactat cu propunerea unui parteneriat. Și de aici, totul a fost destul de simplu.

 {gallery id=Looney Wars layout=fixed}looney_wars{/gallery} 

După două zile în care Cioclovina i s-a arătat staff-ului în toată splendoarea sa, cu soare, pe ploaie, cu vânt, totul era pregatit pentru sosirea participanților. Cu puțină întârziere și lăsând fetele din staff cu inima în gat, au sosit, într-un final apoteotic, distruși de ploaie și noroi, în inima Cioclovinei. Aceștia urmau să ajungă să se cunoască mai bine, să își depășească limitele și să pună la cale noi glume și farse pentru crearea următorului film Looney Tunes, toate împreună cu ajutorul celor din Star Wars (staff-ul) care aveau să le ofere sprijin și ajutor, precum și tot felul de provocări.

Primele zile au fost mai grele: să ne cunoaștem, să ne obișnuim cu sarcinile pe patrule mixte, aranjatul mesei, dar mai ales trezirea!

Am plecat încet și puțin buimaci de atâta noutate în hike-ul de 2 zile către Sarmizegetusa Regia. La ordinea zilei au fost opririle pentru apă, eternul „Are we there yet?”, cântecul cercetașilor („Wherever we go”), pâinea cu pateu,napolitane la desert și, bineînțeles, vestitele vipere (semnele de atenționare au fost cea mai apropiată întâlnire).

Chiar dacă gulașul a întârziat destul de mult în acea noapte de dupa hike, a fost foarte bine primit și lăudat și după o noapte scurtă de planton ne-am strâns lucrurile, am lăsat curățenie sfântă dupa noi și am început drumul de întoarcere (cu multe pauze).

După un bine meritat duș (făcut în grabă, cu apă rece glonț, bineînțeles) și o lebeniță de o culoare minunată, a venit o și mai bine meritată leneveală în hamace!

În zilele ce au urmat, am învățat lucruri noi (să jonglăm, să facem noduri pentru cățărat și inele de eșarfe), am făcut puțină speologie în Peștera Cioclovina (atracția campului), patrulele s-au întrecut la olimpiadă și ne-am făcut și câțiva prieteni noi (un grup de cercetași din Germania). Am început să ne cunoaștem mai bine, să vorbim despre obiceiurile fiecărei țări, ba chiar am cântat împreună cântece în română, respectiv franceză.

Ultima zi de camp a însemnat o zi plină de momente speciale. Nu numai închiderea oficială a campului, dar și ceremonia de depunere a promisiunii pentru 4 cercetași francezi! La apusul soarelui, la poalele vârfului Țâfla, cele 3 fete și un băiat au devenit cercetași cu acte în regulă.

Încheierea campului Looney Wars a fost una pe masură! Patrulele au trebuit să pună la punct mici scenete care urmau să fie incluse în viitorul film Looney Wars. Bineînțeles că toți s-au întrecut pe ei! 

După jurizare și premierea patrulei câștigătoare, ne-am spus fiecăruia câte un gând bun și ne-am pus la o chitareală lungă, până mai spre dimineață.

Au urmat câteva ore pe trenuri și în gări, cu alte pateuri și mult Ninja (jocul campului).

După toată povestea de la Cioclovina au urmat alte 3 zile frumoase, dar cam ploioase, în Cluj, unde am vizitat centrul,am făcut un scurt istoric al orașului, am jonglat cu foc și am cățărat la panou,am jucat Ninja în Parcul Central și am băut multă limonadă.

Ne-am luat cu greu rămas-bun de la noii noștri prieteni cu gândul că ne revedem la anul în Jamboreea Europeană din Strasbourg „You’re UP 2015!”. Am rămas cu multe amintiri plăcute, cu orizonturile mult mărite, cu prieteni noi și cu dorința de a ne revedea cât mai curând!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *