Cabana bântuită și cei 3 monștri

Șoapte ce se aud în miez de noapte… podea ce scârție fără ca nimeni să calce… tunete, fulgere și bătăi stranii în fereastră. Toate datele duc către un loc cu totul și cu totul bântuit!  Iar cum nimeni altcineva nu s-ar fi încumetat vreodată să calce într-un astfel de loc, Echipa Misterelor a Centrului Local Scouts Cluj, formată din lideri și voluntari adulți, însoțiți, bineînțeles, de Scooby Doo, a pornit într-o adevărată aventură, ajungând, cu mic, cu mare, la Cabana Bântuită, loc guvernat de trei mari monștri ce abia așteptau să înceapă distracția.

Ajunsă aici, înainte de confruntarea decisivă cu cei trei monștri, Echipa Misterelor s-a hotărât să se antreneze, pregătindu-se din plin pentru adevărata aventură.  Iar pentru ca pregătirea să fie temeinică, am vrut să vedem la început ce superputeri are fiecare dintre noi. Încercând să ne cunoaștem mai bine, ne-am dezvăluit unii altora propriile “mistere”, care să ne conducă către formarea unei echipe unite, curajoase și dornice de a învinge toate spiritele ce domneau în Cabana Bântuită. Bineînțeles, nu am fi reușit să ne cunoaștem și să ne descoperim unii pe alții dacă am fi fost privați de privirea protectoare a lui Scooby Doo, care a fost mereu cu ochii în patru.

Totuși, cei trei monștri credeau că glumim. Asta pentru că nu reușiseră încă să vadă STILUL care se ascundea în fiecare dintre noi, iar pentru a-l face cunoscut, a urmat o adevărată probă de curaj, tactică, strategie, care s-a finalizat cu o victorie decisivă a celor care au reușit să captureze steagul echipei adverse.  Iar pentru că deja simteam cum fantomele din cabană încep să tremure numai auzindu-ne stomacurile chiorăind, ne-am demonstrat și calitățile culinare, de care nu poate fi lipsit niciun om al misterelor.

Așadar, cunoscându-ne unii cu alții, antrenându-ne din plin la capturarea steagului, eram pregătiți pentru confruntarea cu primul monstru: TIMPUL, care s-a gândit că ne înfricoșa din plin, arătându-ni-se sub forma unui calendar gol. Nu a fost o luptă grea, a fost mai mult încălzirea. Victoria noastră a fost irevocabilă, monstrul rămânând răpus la final, iar noi câștigând un calendar plin de activități și de voluntari care se vor implica în așa fel încât anul acesta cercetășesc să fie unul de poveste.

Sărbătorirea victoriei a marcat un moment cu totul și cu totul special, când, la lumina lunii, departe de monștrii care erau îngroziți la gândul luptei ce va urma, unui vrednic membru al Echipei Misterelor i-au fost recunoscute toate momentele în care a demonstrat ce înseamnă loialitatea, implicarea și dorința de a lăsa lumea mai bună. Toate acestea au adus emoție și bucurie,  prin oferirea eșarfei de lider, ceea ce presupune multe mistere și provocări de rezolvat de acum încolo, dar pe care Alex Onițiu, noul lider, le va îndeplini cu aceeași loialitate de care a dat întotdeauna dovadă.

După frumosul timp petrecut în jurul focului de tabără, în acordul cântecelor la chitară au sosit și zorii  zilei care aduce cu ea ultima și cea mai importantă confruntare. Cu multă iscusință, cu multe idei de implementat și de soluționare, cu multe discuții productive și cei doi monștri care au rămas au fost înfrânți. După o luptă aprigă cu fișele și rapoartele de activitate, Echipa Misterelor s-a declarat mai mult decât încântată de reușita lor!

Prin urmare, a sosit timpul să ne întoarcem acasă, acolo unde vor apărea mereu noi mistere și noi monștri, dar pe care vom știi de acum încolo cum să-i răpunem, pentru că aici, la Cabana Bântuită, am învățat că suntem o adevărată echipă, în care fiecare se implică, învățând și colaborând unii cu alții,  și că suntem GATA ORICÂND să scriem povești și să ne întoarcem din fiecare aventură cu amintiri de neuitat.

La plecare, când Scooby Doo dădea încă fericit din coadă, din Cabană se auzi doar șoapta fantomelor, care se adresau cu glas puternic fiecăruia dintre noi, spunând:

Bravo, ai stil!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *