Labirintul eXploratorilor – Șuncuiuș 2017

Labirintul eXploratorilor – Șuncuiuș 2017

 

În weekend-ul 10-12 Noiembrie 2017, eXploratori din centrele locale “Axente Sever” Alba Iulia, „Scouts Cluj” Cluj-Napoca, Centrul Local Oradea și „Nord Scouts” Cluj-Napoca, au fost răpiți de o organizație secretă și au făcut parte dintr-un proiect experimental. Mergând spre Șuncuiuș, aceștia au ațipit pentru câteva secunde în tren și s-au trezit într-un loc ciudat, speriați și alături de alți tineri care au avut aceeași soartă. Singura modalitate de a scăpa din acest loc era un labirint uriaș format din alte șase labirinturi mici.

Fiind din locuri diferite, pentru început, aceștia trebuiau să se cunoască mai bine. Fiecare și-a dat întâlnire cu câte alte 12 persoane pe care nu le cunoștea, urmând ca pentru 2 minute să povestească despre subiecte diferite, dându-și astfel seama că nu sunt deloc diferiți și au multe lucruri în comun, fapt care i-a ajutat la evadarea din labirint. După ce s-au împrietenit, au scos armele care îi fac să le treacă teama de a fi singuri în necunoscut și au început planul pentru scăparea din labirint (chitările).

A doua zi, odihniți și curajoși, s-au împărțit pentru a căuta indiciile de scăpare din fiecare dintre cele șase labirinturi pregătite de organizația secretă. Cele șase labirinturi erau defapt provocări pe ariile de dezvoltare pentru care ei erau pregătiți din timp să le poată rezolva. Astfel au avut de rezolvat probleme intelectuale, de caracter, sociale, afective, spirituale și seara au avut parte de provocarea cea mai grea, cea fizică, hike-ul.

După ce au rezolvat cu bine toate cele cinci labirinturi de dimineața, s-au odihnit și s-au pregătit pentru ultima probă, care urma să îi testeze prin alte câteva provocări. Au avut parte de momente de relaxare, momente de stres, momente de distracție și momente spirituale.

În tot acest timp, eXploratorii au învățat despre importanța timpului cu tine însuți, noi tehnici de supraviețuire, să trăiască în prezent, importanța lucrului în echipă, să fie atenți la ce e în jurul lor, că distracția e mai mare când sunt împreună și să comunice mai bine cu cei din jurul lor.

În final, toți au reușit să treacă de cele șase labirinturi și și-au dat seama cum să se întoarcă înapoi acasă, cu un sac nou de prieteni și pentru o nouă săptămână plină de aventuri.

eXploratorii sunt Gata Oricând!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *