Cercetăşia nu este rezervată numai tinerilor.

În Cercetăşie există un număr mare de adulţi care sprijină dezvoltarea tinerilor şi ajută la organizarea diferitelor activităţi, adulţi care fac parte din toate categoriile sociale, care ajută organizaţia pe domeniul lor de expertiză. Totuşi, lucrul pe care îl au în comun este bucuria de a ajuta tinerii sa îşi atingă potenţialul.

În timp ce toţi voluntarii noştri sunt pasionaţi de ceea ce fac, mulţi dintre ei ajută doar ocazional datorită altor angajamente. Unii s-ar putea sa ajute o dată pe săptămână sau la câteva zile în timp ce alţii ajută o dată pe semestru sau doar într-un camp de vară. Nu toţi adulţii care voluntariază în cercetăşie lucrează cu copii.

Există o mare varietate de lucruri care trebuiesc făcute cum ar fi organizarea evenimentelor pentru cercetași și pentru comunitate, contabilitate, scrierea şi managementul proiectelor sau a articolelor pentru presă, . Asta înseamnă că liderii adulţi care lucrează direct cu copii nu trebuie sa îşi petreacă tot timpul completând chestionare. Cred ca am putea defini voluntarii adulti ca  o prelungire a mainilor liderilor, pregatiti sa ajute oricand sunt solicitati.