Pentru cercetașii din întreaga lume, ziua de 22 februarie este o zi specială: e ziua în care îl celebrăm pe fondatorul mișcării cercetășești, Robert Baden-Powell, dar și ziua în care celebrăm cercetășia, în toate formele și experiențele care ne aduc împreună. Cercetașii din Cluj, din centrele locale Vest și Nord, ne-am unit din nou ideile, creativitatea și energia pentru evenimentul organizat în această zi specială, bucuroși să fim găzduiți de Casino Cluj-Napoca.
Ne-am adunat, așadar, cu mic, cu mare, de la lupișori până la seniori, de la părinți, până la prieteni ai cercetașilor în seara zilei de 22 februarie. Ne-am bucurat de întâlnire, iar printre îmbrățișări, revederi, povești, am împărtășit din amintirile și lucrurile care ne aduc de fiecare dată împreună la cercetași, pe membrii mai noi, dar și pe cei mai vechi.
Am reflectat împreună la povestea lungă, plină de aventuri, suișuri și coborâșuri, a centrelor locale din Cluj. Ne-am bucurat să îi ascultăm pe Diana Slabu și pe Cristi Moldovan, împărtășind din experiența lor și reușind, ca de fiecare dată, să ne ofere inspirație și motivație pentru a continua această poveste, a cercetășiei din Cluj, la clădirea căreia au contribuit atâția și atâția cercetași și voluntari adulți.
Am celebrat nu doar istoria cercetășiei, dar și prezentul, care ne-a aduce împreună. Andrei Tudorică și Marian Bursas, responsabilii celor două centre locale din Cluj, ne-au împărtășit și ei, la rândul lor, ce înseamnă cercetășia pentru ei și care este rolul nostru, pentru a contribui la dezvoltarea ei.
Evenimentul a continuat cu o serie de ateliere și jocuri, la care am participat, împărțiți pe grupe mai mici, mixte. Am avut ocazia să ne cunoaștem, să lucrăm în echipă, să împărtășim din experiența noastră, să fim creativi și să umplem seara cu energia tuturor. În urma finalizării unei activități, fiecare grupă a primit o parte dintr-un mesaj. La final am realizat puzzle-ul cuvintelor, acesta fiind o parte din mesajul fondatorului cercetășiei: „Lăsați această lume un pic mai bună decât ați găsit-o”. Cu acest gând am finalizat și evenimentul, de la care fiecare a plecat spre casă cu rucsacul plin de povești, zâmbete, recunoștință pentru ceea ce am creat împreună și entuziasm pentru ce urmează să clădim în continuare. Deja cu gândul la următoarele aventuri cercetășești, lupișorii și temerarii au avut ocazia, tot în cadrul evenimentului, să vândă din mărțișoarele confecționate de ei, pregătindu-și astfel pușculița pentru activitățile viitoare ale unităților lor.
Ne-am bucurat împreună de 22 februarie și suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la organizarea evenimentului și tuturor celor care au participat – cu siguranță, energia și entuziasmul care ne-a adus împreună ne inspiră să continuăm povestea cercetășiei din Cluj.