22 februarie – Peacebuilding

Ziua de 22 februarie este momentul în care, alături de cercetașii din întreaga lume, celebrăm marea mișcare din care facem parte și a cărei valori le împărtășim din plin. Pentru a marca această zi, am sărbătorit în avans, pe 21 februarie, printr-un eveniment la care au participat toate ramurile de vârstă. 

Ne-am pus bocancii în picioare, ne-am asigurat că avem energie și inspirație pentru întreaga zi, ne-am bucurat să ne revedem patrulele și aventura a început. Întregul eveniment s-a desfășurat pe patrule, pentru a fi în deplină siguranță, dar și pentru a valorifica, și în acest context, lucrul și învățarea în grupuri mici. Lupișorii s-au dus să caute animalele din junglă în Făget și în Hoia, hoinărind prin pădure și învățând să lucreze în echipă, să fie mai atenți la lucrurile din jurul lor și să aibă la ei întotdeauna multe idei. Temerarii au învățat să se orienteze „cercetășește” printr-un treasure hunt în oraș, în care au calculat azimuturi și au realizat o hartă a traseului lor. Au avut numeroase provocări, pe care le-au îndeplinit, demonstrând cât sunt de creativi și perspicace. Exploratorii s-au plimbat tot prin oraș, au fost creativi și spontani, revăzând câteva clădiri importante din oraș, imaginându-și cum ar arăta un spațiu mai curat și ecologic, fără să uite să colaboreze unii cu alții și să se distreze împreună. 

În final, ne-am putut bucura de un eveniment reușit, care a reunit energia din tot centrul local și care ne-a readus împreună într-o zi așa importantă. Seara s-a încheiat cu un moment special pentru lideri. Ne-am reîntâlnit pentru a povesti cum a fost peste zi, pentru a împărtăși unii cu alții ce ne inspiră și motivează în continuare și pentru a ne reaminti ce anume ne-a „chemat” în marea familie a cercetașilor. La final, am fost foarte fericiți și emoționați că Flaviei Popa a trecut într-o nouă etapă în călătoria ei, depunându-și eșarfa de lider. Suntem siguri că va continua să fie un lider dedicat, pe care lupișorii se bucură din plin să îl aibă alături. 

Astfel, la sfârșitul zilei am dus cu toții acasă veselie, bucurie și emoție și ne-am amintit că putem fi în continuare gata oricând, „împreună pentru pace” pentru a duce mai departe mesajul cercetășiei și a contruibui la o lume mai bună. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *