La mulți ani, dragi voluntari!

Astăzi este despre voi, dragi lideri, ajutoare de lideri și voluntari adulți. Mulțumim pentru fiecare secundă de implicare, pentru fiecare zâmbet, fiecare pâine prăjită și ceai, fiecare noapte nedormită, fiecare dans și fiecare strigăt! Mulțumim și vă dorim să fiți aceleași suflete calde și copilăroase, pline de entuziasm și dorință de mai mult cum sunteți în fiecare zi și cum ați fost și în campul de lideri La Povești cu Harap-Alb.

Un nou an cercetășesc aduce de fiecare dată noi aventuri și provocări. Tocmai de aceea, în perioada 25-27 octombrie, liderii și voluntarii centrului nostru au fost convocați la Măguri-Răcătau pentru o misiune specială: Harap-Alb avea nevoie de ajutor ca să repună pe picioare împărăția.
Ca întotdeauna, Împăratul Verde, Împăratul Roșu, Împăratul Alb și de data aceasta, chiar Sfânta Duminică aveau foarte multe provocări pentru Harap-Alb, iar acesta avea nevoie de prieteni de nădejde pentru a le duce pe toate la îndeplinire. De aceea, un camp de lideri a fost contextul perfect pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a porni cu noi forțe în aventura noului an cercetășesc.


Harap-Alb are numai prieteni de nădejde. Și noi ne-am asigurat pe parcursul acestui camp că putem forma un grup unit, cu obiective bine stabilite pentru ce urmează să facem, că avem foarte multe de învățat unii de alții și, mai ales, că împreună putem face față tuturor piedicilor pe care Spânul ni le va pune în cale.
În prima parte a aventurii noastre, ne-am cunoscut mai bine, am participat la activități de team-building, am stat la povești și ne-am încălzit cântând în jurul focului de tabără. Atmosfera a fost într-adevăr una de poveste. Apoi, am discutat împreună despre nevoile noastre, despre ce ne propunem pentru acest an cercetășesc și despre cum putem face ca împărăția să prospere și să dăinuie mai departe. În cea de-a doua seară, Harap-Alb trebuia să demonstreze că este talentat, așa că l-am ajutat cu un spectacol de improvizație pe măsură.


Totodată, pentru că fiecare moment în care suntem împreună este unul special, câțiva prieteni de-ai lui Harap-Alb au devenit cu adevărat cercetași, depunându-și promisiunea cu multă emoție și bucurie.
Ultima parte a misiunii, când deja am ajuns la Împăratul Roșu, s-a terminat cu o plimbare în natură, unde am sărbătorit îndeplinirea tuturor misiunilor. Bineînțeles, sărbătoarea nu s-a terminat aici, pentru că nu poate dura doar trei zile și trei nopți: ne-am umplut buzunarele cu energie, inima cu mult curaj și motivație, pe chip ne-am pus cel mai frumos zâmbet, în bagaj am ascuns toate amintirile din camp și am pornit mai departe către împărăția din care fac parte toți cercetașii centrului nostru. Vor urma noi provocări și aventuri, pe care le așteptăm, alături de Harap-Alb, fiind GATA ORICÂND.
Și-am înfulecat o căpșună,
Și-am plecat cu voie bună,
Poveștile noastre încă răsună,
Rămânem gata oricând, toți împreună!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *