Camp Cetatea Junglei

După un atac bine pregătit de Shere Kaan, în alianță cu maimuțele, jungla era în pericol, haiticul rămânea fără nicio salvare. Vechea fortăreață a junglei era dărămânată de mult timp, așa că era timpul pentru o nouă misiune. Astfel, au fost convocați breslașii din toate colțurile îndepărtate ale Junglei, cu scopul de a reconstrui o cetate puternică, vrednică să apere și să protejeze haiticul lupișorilor.

Bleslașii (cunoscuți pe teritoriul junglei ca liderii de lupișori) au stabilit ca întrunirea să aibă loc între 16-18 aprilie, la Valea Ierii, locul perfect pentru a-și duce misiunea la îndeplinire. Deși fiecare vine din alt colț al Junglei, s-a înțeles imediat că era nevoie de constituirea unei noi bresle, care să fie unită, puternică, capabilă să facă față tuturor provocărilor care ar fi apărut în junglă și în haiticul lupișorilor.

De la bun început, de cum s-au văzut la lumina lunii, în seara de vineri, breslașii și-au dat seama că înainte de a începe construirea cetății, înainte de a căuta cele mai puternice cărămizi, e nevoie să fie construită echipa. Astfel, fiecare breslaș a avut ocazia să îi cunoască pe cei din jurul său, să consolideze relația pe care o avea cu ei, să construiască încredere. Iar după o serie de activități care au vizat aceste lucruri, planul de construcție era deja alcătuit. Tocmai de aceea, a doua zi a început în forță, cu lucrul efectiv la clădirea cetății. Însă, unele cărămizi erau prea grele pentru un singur breslaș, așa că s-a elaborat o strategie. Rezultatele ei au fost clarificarea ideii de mentorat și realizarea unui plan de lucru, cu viziune pe termen lung și activități concrete care să fie desfășurate constant.

Apoi, printre cărămizi, s-au descoperit florile de cetate vie. Bleslașii și-au dat seama că sunt flori mici, dar au rădăcini mult mai puternice. De aceea, s-au purtat lungi discuții despre lupișorii din junglă, care au un anumit comportament generat de multe alte aspecte. Accentul a fost pus pe nevoile lor adevărate, iar scopul discuțiilor a fost soluționarea și împărtășirea diferetor practici din patrulă.

După o zi întreagă de construit, breslașii doreau să vadă rezultatul. Dar se lăsase întunericul, așa că s-au dus să caute lumina cetății. Au fost foarte mirați să descopere că adevărata lumină erau, de fapt, ei, prin tot ceea ce fac în haiticul lupișorilor, dând încredere, încurajând, sprijinind, fiind atenți la nevoi și bucurându-se de fiecare activitate. A fost un moment spiritual în care fiecare breslaș a povestit cea mai frumoasă amintire din haitic, iar cu mâinile legate, ne-am dat seama că cetatea pe care o construim e mai puternică decât credem, datorită luminii pe care o avem.

Iar după atâta muncă, a sosit timpul pentru încheierea misiunii. Breslașii s-au întrunit la o masă rotundă, ca să alcătuiască noul cod de legi. Aici, au pus în discuție toate aspectele administrative și organizatorice și au programat multe activități pentru haitic. Apoi, au participat la inaugurarea noii cetăți, fără să încheie oficial misiunea. Bineînțeles, cetatea nu va rămâne perfectă, vor apărea și alte provocări, dar breslașii vor fi GATA ORICÂND să își îndeplinească misunea ca o echipă adevărată și unită.

 

Text preluat de la Baloo (Andreea Mîrț)

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *